Φυτικά έλαια


Βιολογικό έλαιο κάνναβης ψυχρής έκθλιψης, που προέρχεται από τους σπόρους της ήμερης κάνναβης (cannabis sativa) ή κλωστικής κάνναβης και θεωρείται ένα από τα ιστορικότερα, σημαντικότερα και υψηλής διατροφική αξίας έλαια. Το έλαιο κάνναβης έχει μια πληθώρα φαρμακευτικών, διατροφικών και καλλυντικών χρήσεων, καθιστώντας το ένα πολυχρηστικό προϊόν. Έχει μια ευχάριστη γεύση καρυδιού […]

Κανναβέλαιο


Το Δαφνέλαιο (Laurel Oil) βγαίνει από την έγχυση σε ελαιόλαδο των φύλλων του φυτού Pimenta Racemosa. Παραδοσιακά γνωστό για την τονωτική του δράση στα μαλλιά, είναι ιδανικό για γυναίκες και άνδρες με μόνιμο ή εποχικό πρόβλημα τριχόπτωσης. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε και λιπαρά οξέα. Προστατεύει και ενισχύει τη […]

Δαφνέλαιο


Το καστορέλαιο είναι υψηλό σε ρικινελαϊκό οξύ. Αυτό το οξύ είναι ένας  πολύ αποτελεσματικός φυσικός  αντι-βακτηριακός και αντι–μυκητιασικός παράγοντας. Λόγω της χαμηλής μοριακής του μάζας, έχει το χαρακτηριστικό πως εισχωρεί στην επιδερμίδα. Στη πραγματικότητα, μπορεί και διαπερνά την κεράτινη στοιβάδα, το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας που αποτελείται από νεκρά κύταρα […]

Καστορέλαιο



Αμυγδαλέλαιο – Ιδιότητες και Χρήσεις Σύμβολο της γυναικείας ομορφιάς για τους Kινέζους, σύμβολο υπόσχεσης στον εβραϊκό πολιτισμό, αλλά και σύμβολο της άνοιξης, της υπομονής και της ελπίδας κατά την Ελληνική μυθολογία. Tο αμύγδαλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες E και K, διαθέτει σημαντικές αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα. Eπίσης, […]

Αμυγδαλέλαιο


Το λάδι που εξάγεται από το φυτό της Aloe Vera θεωρείται ότι είναι εξαιρετικό αναζωογονητκό του δέρματος. Εξασφαλίζει την γρήγορη επούλωση των πληγών και είναι επίσης αρκετά αποτελεσματικό στη θεραπεία των εγκαυμάτων. Επιπλέον, είναι πολύ ευεργετικό στη θεραπεία της Αρθρίτιδας. Είναι επίσης γνωστό ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επίσης χρησιμεύει σαν […]

Αλόη βέρα έλαιο (Aloe vera oil)


To Λάδι Καλέντουλας είναι πολύ γνωστό για την ευεργετική δράση του στην ανθρώπινη επιδερμίδα, διότι τα άνθη της καλέντουλας είναι πλούσια σε αιθέρια έλαια, φλαβονοειδή και καροτενοειδή με ευεργετικές για το δέρμα ιδιότητες. Είναι καταπραϋντικό, ιδιαίτερα κατάλληλο για ευαίσθητες ή για λιπαρές επιδερμίδες και περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6,C […]

Καλέντουλα Λάδι



Λάδι από φύτρο σιταριού.. Το λάδι από φύτρο σιταριού, είναι εξαιρετικά θρεπτικό για την επιδερμίδα. Είναι πραγματικά θεραπευτικό και τονωτικό χάρη στις εξαιρετικές βιταμίνες που περίεχει. Οι εξαιρετικές του βιταμίνες, Ε και F το καθιστούν ιδανικό για τη φροντίδα και προσώπου και σώματος! Λειτουργεί κατευναστικά στις δερματολογικές εξάρσεις. Γι αυτό […]

Σιτέλαιο


Το λάδι του Καρότου (Carrot Tissue Oil) προέρχεται από την επεξεργασία ολόκληρου του καρπού του φυτού Daucus Carota – από το γνωστό μας δηλαδή καρότο. Πολλές φορές συγχέεται, λανθασμένα, με το αιθεριο ελαιο καροτου, που προέρχεται από τους σπόρους του καρότου. To Καροτέλαιο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε Beta-Carotene, σε αντιοξειδωτικά, […]

Καροτέλαιο


Το βάλσαμο  η επιστημονική ονομασία του οποίου είναι Hypericum perforatum L. (Υπερικόν το Διάτρητον) ήταν γνωστό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Οι Πατέρες της Ιατρικής Επιστήμης, ο Ιπποκράτης κι ο Διοσκουρίδης, το παρασκεύαζαν και το χρησιμοποιούσαν για την αποθεραπεία διαφόρων ασθενών τους. Χαρακτηριστικό των ιδιοτήτων του βάλσαμου […]

Σπαθόλαδο (Βαλσαμέλαιο)



Tο λάδι που βγαίνει από τους καρπούς του θάμνου με αυτό το αστείο όνομα έχει πολλά να προσφέρει στη φροντίδα της επιδερμίδας μας και όχι μόνο...

Λάδι Jojoba (τζοτζόμπα ή χοχόμπα)